ناتمام

گوجه فرنگی و کبد چرب

سه شنبه, ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۵۲ ق.ظ

گوجه فرنگی و کبد چرب

گوجه فرنگی و کبد چرب , خواص گوجه فرنگی و کبد چرب , فواید گوجه فرنگی و کبد چرب , مضرات گوجه فرنگی و کبد چرب 

کبد چرب یا fatty liver در پزشکی حالتی برگشت‌پذیر از تجمع واکوئول‌های چربی در سلول‌های کبدی است که با التهاب کبد مشخص می‌شود. در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره همه چیز درباره مضرات و خواص گوجه فرنگی و کبد چرب برای کودکان و بزرگسالان در دسته پزشکی و سلامت برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .

خواص گوجه فرنگی و کبد چرب

لیکوپن موجود در گوجه‌فرنگی تنوع میکروبیوتیک مفید را افزایش داده و مانع از رشد باکتری‌های مرتبط با التهاب می‌شود. علاوه بر گوجه‌فرنگی ، هندوانه، توت ‌فرنگی ، گریپ فروت و فلفل قرمز نیز دارای لیکوپن هستند. محققان استفاده از این مواد غذایی را برای پیشگیری از کبد چرب و سرطان کبد ضروری می‌دانند.وجود چربی در کبد، طبیعی است ولی زمانی که این میزان افزایش یابد و به بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد برسد، عارضه‌ کبد چرب به وجود می‌آید.دو نوع کبد چرب الکلی و غیر الکلی وجود دارد که نوع اول به دلیل مصرف الکل به وجود می‌آید. تجمع بیش از اندازه آهن در بدن و چاقی، احتمال ابتلا به کبدچرب الکلی را افزایش می‌دهد.

رژیم غذایی برای سلامت کبد

بر خلاف گوجه فرنگی ها، لیکوپن حاصل از هندوانه تازه به خوبی جذب می شود. از این رو هندوانه و گوجه فرنگی به عنوان دو منبع غنی از لیکوپن شناخته می شوند. لیکوپن باعث می شود هندوانه نیز از غذاهایی در نظر گرفته شود که برای سلامت کبد مفید هستند.چغندرها سرشار هستند از ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها که به دلایل بسیاری می توانند برای کبد و سلامت کلی بدن مفید باشند. یکی از راه هایی که چغندر می تواند سلامت کبد را تحت تاثیر قرار دهد نازک کردن صفرا است که در کبد ساخته می شود.بیماری های کبدی معمولا ممکن است همراه باشد با کمبود دریافت ویتامین های B. از این رو غذاهای حاوی ویتامین های B می توانند برای افرادی که عملکرد کبدی پایینی دارند و ویتامین B بیشتری نیاز دارند مفید باشد.

گوجه فرنگی و سرطان

با توجه به شیوع سرطان مرگبار کبد در سراسر دنیا، تحقیقات گسترده‌ای در مورد روش‌های پیشگیری در حال انجام است. مطالعات محققان نشان می‌دهد رنگدانه طبیعی لیکوپن که به وفور در گوجه‌فرنگی و میوه‌ها و سبزیجات قرمز رنگ دیده می‌شود، خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی به ویژه روی کبد دارد و احتمال بروز سرطان و کبد چرب را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. این مطالعه حیوانی نشان می‌دهد گوجه‌فرنگی و فرآورده‌های آن خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی فوق‌العاده‌ای دارند و مصرف دو تا سه عدد گوجه‌فرنگی در روز توصیه شده است. سس، رب، پودر و تمام مشتقات گوجه‌فرنگی نیز حاوی لیکوپن هستند.

علل کبد چرب

هنوز دلیل قطعی ابتلا به کبد چرب غیر الکلی مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال می‌دهند سن، اضافه وزن، دیابت و کلسترول بالا، مهم‌ترین عوامل خطر این عارضه باشند. استفاده از داروهای مختلف، هپاتیت، بیماری‌های خود ایمنی یا بیماری‌های کبد ارثی، کاهش سریع وزن و سوء تغذیه علل دیگر عارضه کبد چرب غیر الکلی هستند، البته برخی مطالعات نشان می‌دهد تجمع باکتری‌ها در روده کوچک نیز می‌تواند احتمال ابتلا به کبد چرب غیر الکلی را افزایش دهد.

  • arghavan miri

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی